var msg_box ="Högerklicking is not cool. You can walk home, bitches!"; function dis_rightclickIE(){ if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer' && (event.button == 2 || event.button == 3)) alert(msg_box) } function dis_rightclickNS(e){ if ((document.layers||document.getElementById&&!document.all) && (e.which==2||e.which==3)) { alert(msg_box) return false; } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=dis_rightclickNS; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=dis_rightclickIE; } document.oncontextmenu=new Function("alert(msg_box);return false")

Sunflowers

Kolla vikken fin tröja jag köpte idaag


Rebel Rebel!

Ligger in the bed och sträckkollar på Andra Avenyn. Lööööv. Är oproduktiv och jätteunderstimulerad konstant, skolkar från idrotten och fick en betygsvarning i hemkunskap i fredags. ÅÅH varför sista terminen!! Jag kan ju!!
Man måste orka fastän man bara vill skrika fuck you åt hela världen och det är det som gör mig så arg. Jag önskar jag va en rebell m en motorcykel i ett varmt land, kanske sydamerika (tänk lite Che Guevara), och cruisade runt och förändrade världen med mina värdefulla åsikter. Life why are you so odramatiskt 


Bajsskolan

Var på öppet hus på gymnasium idag & jag är så skoltrött nu att allt känns helt meningslöst. Varför ska jag behöva gå i cpgrundskolan när alla andra får vara på gymnasiet och vara sig själva och ha roligt 5 dar i veckan!?? jag orkar bara inte 5 månader till av dumma människor som inte är som jag & lyssnar på dubstep. Guuud vill bara ramla i ett hål och dö alla är så snälla på gymnasiet och ingen dömer varandra ingen tycker man är konstig och världen där är typ rosaskimrande medans min värld är bajsbrun haha jag hatar allt HA HA vill bara dö. Snyft


Ikv.

Målar bara massa fula tavlor och skriver listor för att komma ihåg viktigheter. Katten dödade en fågel igår. Vill att: det ska bli Augusti, jag ska vara solbränd & kanske få lite fräknar, mitt hår ska vara längre och att det fanns någon ny bra serie jag kunde kolla på.

 
 

Kaos i sthlm

Idag kom värsta mkt snö!! Jag & Crabi var på väg till moderna museet pga elevens val, men vi fastnade 50 minuter i bilkö för en buss hade krockat. Känner mig jätteäckli och smutsig idag pga allt var så kaos. Vi såg picasso-utställningen iaf. Ååå Picasso är min baby, har älskat honom sedan tidernas begynnelse! Om jag någonsin börjar på konstskola ska jag gifta mig med nån som honom.



Idag har jag Pink Floyd-tröjan & gosar med baby. Jag & Alice var också på bio och såg Berättelsen om Pi, herregüùûūtt orkar inte med livet hur sorglig den var!! Jag satt där med mina paranötter och torkade tranbär (inget godis mvh hälsofreaket) och kände mig som om jag borde vara så jäkla lycklig för att jag lever och att det är så lätt att förlora allt. Var så himla openminded och filosofisk, skulle kunnat skriva en bok om det på momangen, men sen kom jag hem och mamma hade damp så jag målade en arg tavla och hatade världen istället. & nu ska jag sova godnatt!!


Trött ida

Så himla tråkig dag. Har bara derpat litt me Sofia & Li i skolan annars inget. Kom hem och bara la mig i sängen med knäckebrödmackor & kollar lite Skins för jag är så TRÖTT. Här är iaf mina nyårslöften kom på dom idag med Gloria: ska sluta äta fabrikat-godis/kakor/efterätt/socker för jag får så mkt finnar av det typ he he w/e om man e tjock liksom!! Och sen ska jag bli heltidsvegetarian. !!! Hjälp vi får se hur det går alltså men ja ok PUSS


Sommar Dreamz

Längtar till solblänk i håret och glasskladd på fingrarna och grässtrån mellan tårna. Tö är så värdelöst att det typ borde avskaffas eller åtminstone stängas in och glömmas bort. Dessutom halkar man lika mycket som när det är is för det är typ grus överallt, enda skillnaden är att tö är tusen gånger fulare. Gud jag orkar verkligen inte med det här landet för det är ALDRIG bra väder!! När jag är 17 år och 364 dagar kommer jag packa en väska och sekunden jag fyller 18 kommer jag hoppa på ett tåg och resa runt hela Europa & aldrig stanna. Hitta massa fina boys och bilda ett indieband med nån som har lockigt hår (MM klyschor) och bara njuta av livet i mina favoritsolglasögon. Det kommer bli lovely
I sommar ska jag iallafall cykelluffa med min darling Alice, visserligen i sverige och bara på cykel men det kan bli bra för det!! förra sommaren cyklade vi vilse i småland och över en äng med 1 meter högt råg som fastnade i cykelhjulen och skrapade upp benen men det var kul för det. Jag skall köpa mig en sverige-karta tills nästa sommar och ha linnen oftare, är dålig på det.

 


I sommraz bildcreds till nån på sista minns ej vem kanske Elias!

Wonderful Life

Det är skola imorgon!.!!!.!!!! :-)!!!:-)!:--)))))!!!
Det känns ju alldeles underbart eftersom jag nu efter 9 år i grundskolan lärt mig att det dröjer ca en dag innan allt känns såhär igen:

image 
image   image image 

New York

Va ju i Newan för några månader sen, har bara inte laddat upp bilder nånstans ännu. Eller ja, rättare sagt så var jag där under Hurricane Sandy (ni kan ju inte ha missat det, största katastrofen i NY sedan 9/11 etc?) så det va ganska misär. Hela tunnelbanesystemet stängdes ner för andra gången i världshistorien, jag levde utan el i 6 dar och duschade heller ej på hela veckan + gick ungefär 2 mil om dagen pga inga kommunala transportmedel var igång och så. Här är lite bilder som ni nu kan njuta av. MVH er extrema överlevare


Dag 1 och vi åt rostade bagels på Think Coffee med cream cheese & tomato + drack kaffe. Lyxfrukost skulle vi senare inse för resten av veckan fick vi äta det första vi hittade i de få affärer som var öppna trots att de saknade el vilket var typ chips eller chokladkakor.


Pelle dricker kaffe.


Vi gick på massa loppisar som var så himla bra, jag köpte massa kashmirkoftor från 70-talet för typ 10 dollar!


Nästa dag och vi fick veta att det skulle komma en storm, alla började bunkra mat så butikerna tömdes & stängde jättetidigt eftersom tunnelbanesystemet skulle stängas ner. Dagen efter det var allt igenbommat. Men elen fanns kvar ännu och vi hörde på TV att man ABSOLUT inte skulle gå ut och att det började blåsa upp ordentligt längst ned på manhattan. Fast vi vart så nyfikna så vi gick dit ändå, såhär såg det ut lite på vägen.


Pelle hittade den här fina kassaapparaten som han ville ha men det var ju stängt.


Avstängd tunnelbanestation.


Utanför Stadshuset ungefär och det blåste helt otroligt mycket kolla bara!! (förlåt att jag ser efterbliven ut HAHA)


Poliserna täckte över alla avloppsbrunnar + ventiler till tunnelbanorna med sandsäckar och träplankor för att hindra vattnet från att rinna ner. Sandsäckarna låg även framför dörrar och fönster & glasdörrar var tejpade & vi började fatta att det här kanske var lite allvarligare än vi trott.....


Polisbilar stod överallt och informerade om att området evakuerades.


Där är pangbruden!! Man såg henne knappt dock, väldigt dimmigt. När vi kom till Battery Park som är nästan sydligast så hade vi helt ärligt problem att inte blåsa iväg och regnet var som spik i ansiktet!!!!


Vid vattnet stod nyhetsreportrar och livesände & poliserna evakuerade alla dumma turister (=vi) och uteliggare. En av dom frågade mig "excuse me, why are you here? You know there's a storm comming!" Och jag ba ööh höhö I want to tejk som pictures you knåw


Dagen efter hade stormen blåst förbi under natten, allt var fortfarande stängt. Halva manhattan saknade el. Vi tog sovmorgon och förväntade oss en god frukost på Think Coffee men allt var stängt så vi gick runt planlöst och eftersom vi inte hade någon TV visste vi heller inte om strömmen var av i hela NY eller bara i vårt kvarter. Vi hittade ingenting att äta på hela dagen, det var inte förrän runt 4-5 som vi gick upp 40 kvarter till svenska kyrkan för pelle tänkte att de kanske hade öppet och de hade dom!!! så vi fick gurkmackor som var typ det godaste jag nånsin ätit och de berättade för oss exakt vid vilken gata som strömmen var av så vi visste vart vi kunde äta. Vi mös lite i kyrkan och laddade mobilerna, sedan gick vi till times square (som hade ström, men var stängt ändå pga stormen & ingen tunnelbana så ingen kunde åka till jobbet). Där träffade vi The Naked Cowboy. Jag tänkte att han borde frysa för han hade bara kallingar & en gitarr!


Det var även en byggkran ca 50 meter upp i luften på Broadway som var dåligt säkrad så under stormen hade den blåst omkull & hängde liksom på trekvarts och hotade att rasa närsomhelst. Allt var lite kaos så det var avspärrat där.


Vi matade fåglarna utanför central park där förödelsen var helt total, nästan alla träd hade blåst omkull i hela parken så den var också avspärrad helt & hållet. ALLA affärer på hela upper east side var stängda, så vi gick och fönstershoppade och åt lite godis från en kiosk som var öppen.


Ett träd som blåst omkull på lower manhattan, en bit utanför vårt hotell. Kolla tjockleken på stammen liksom!!


HOTEL EMPIRE<3<3<3<3 GOSSIP GIRL<3<3<3<3


SIST MEN INTE MINST DET COOLASTE PÅ HELA RESAN:
Pelle visade mig vart John Lennons lägenhet låg + exakt vart han blev skjuten och eftersom vi var så trötta så stod vi ett tag utanför och kollade lite på porten & ja jag vet inte vad vi gjorde egentligen. Men sen HELT PLÖTSLIGT så kommer det ut en livvakt och jag ba what vad händer och ut....... kommer.......
YOKO ONO
!!!!
HJÄLP ALLTSÅ JAG PALLAR INTE JAG BLEV SÅ JÄVLA STARSTRUCK ATT JAG INTE ENS BAD OM AUTOGRAF
Gud jag är helt efterbliven men ah gud!!! Fatta ändå!!!! Jag fick iaf en bild!! Ååh hon var så liten och gullig gosi åååh bara ville krama henne fast ändå inte för jag var jätteäcklig och skabbig typ

Vårt flyg blev 4 dagar försenat men sen när jag kom hem kröp jag ner i badet och hade hårimpackning i typ 14 timmar eller nåt och skrubbade varje del av hela kroppen fri från Sandysmuts haha.

Blyerts x 3



Mina 3 senaste teckningar. 1: Layne Anderson / 2: Jonathan Pierce / 3: (Jättemisslyckad) Paul McCartney (men jag tänker att om jag inte laddar upp den pga misslyckad känns det fegt)(så jag gjorde det ändå)


Presentation


Om mig:
Jag heter Tuva och bor i Stockholm. Jag gillar maaassa saker, musik är nog mitt största intresse. Jag lyssnar på allt från indie och electropop till psykedelia. Mina favoritmusiker är The Drums, Pink Floyd, Bowie, Local Natives, Pulp, och Nationalteatern. Det finns typ tusen till men jag orkar inte nämna alla!!! Sorry om ni brydde er jättemkt :(
(Ps om du känner för att lyssna på lite skitbra musik så kan du klicka --->>>>här.<<<----- där)
Jag spelar också gitarr och lite piano tjoho, måla är också kul & jag lägger upp lite teckningar här lite då och då.
Andra saker jag gillar: avocado, vinylskivor och Jonas Gardell och jag läser spanska så ibland säger jag massa konstiga saker som ni kanske inte fattar typ som un bocadillo de queso okej så ADIOS!!

Tumblr: tuvapaints.tumblr.com (med mina tavlor) & multituvis.tumblr.com (vanlig tumblr)
Instagram: Multituvis
Soundcloud: TuvaRoux